Világméretű Pünkösd 2020

 

2020. május 30-án szombat este, pünkösd vigíliáján, a CHARIS, a Katolikus Karizmatikus Megújulás világszintű szervezete világméretű közös Szentlélekhívó imaalkalmat szervez, a világ összes katolikus karizmatikus közössége számára.

Az utóbbi hetekben a vírus miatti távolságtartást közösségenként legyőztük virtuális imaösszejövetelekkel. Ezt továbbgondolva 2020 Pünkösdjén legyőzhetünk minden eddigi távolságot közösségeink között ezzel a világméretű online imaesttel. A világ minden pontján egyszerre, egy időben kezdjük hívni a Szentlelket, a történelemben talán egyedülálló módon!

Kapcsolódj be az imába május 30-án este 10 órakor a CHARIS youtube csatornáján keresztül:

https://www.youtube.com/channel/UCCMdhi9sRVPgjhHfV9H98GA

Az NSZB nevében szeretettel: Végh Zoltán ifjúsági referens

 

PÜNKÖSD 2020

HÍVJUK EGYÜTT A SZENTLELKET, HOGY ÁRADJON KI A VILÁGRA

2019 pünkösdjén Ferenc pápa elindította a Katolikus Karizmatikus Megújulás új közös szolgálatát CHARIS néven.

Ma, egy évvel később, világméretű krízis közepén találjuk magunkat, mert egy vírus a világ népességének nagy részét otthonaiba rekesztette, és ez megingatta sok ország gazdaságát, bezárt sok templomot, borzasztó következményei voltak a szegények és gondoskodásra szorulók számára, és azt is megakadályozza, hogy fizikailag találkozzunk, hogy együtt imádkozzunk. De nem tudta megakadályozni, hogy imádkozzunk! Az ellenkezője történt: számos közös imádságot hívott életre, közösségeken átívelő új összefogásokat, ökumenikus kezdeményezéseket is, szerte a világon.

A 2020-as év pünkösdje alkalmával, a CHARIS kezdeményezi, hogy folytassuk a közös imádságnak ezt a hullámát, amiben ezúttal új Pünkösdöt kérjünk az Úrtól, a Szentléleknek új kiáradását az Egyházra és az egész világra, melyekért Ferenc pápa is imádkozik.

Ezért meghívjuk a keresztényeket az egész világon, hogy mindnyájan együtt imádkozzunk:

Bármelyik országból

Bármely nyelvből

Bármelyik időzónában

Bármelyik felekezethez vagy közösséghez tartozol

CSATLAKOZZ HOZZÁNK PÜNKÖSD ELŐESTÉJÉN ESTE 10:00 ÓRÁTÓL (KÖZÉP-EURÓPAI IDŐZÓNA, AZAZ UTC+1 SZERINT), HOGY KÖNYÖRÖGJÜNK EGYÜTT A SZENTLÉLEKHEZ, ÉS ÚJ PÜNKÖSDÖT KÉRJÜNK E VILÁG SZÁMÁRA