Ha nem megy a hang...

... akkor sincsen semmi baj. Íme egy rövid leírás, hogy hogyan tudsz mégis hozzájutni a hanganyaghoz:

1. A Hanganyagok oldalon kattints a hanganyag nevére. (Itt pedig kattints a képre, és feljön nagyobb méretben.)

2. Ha nem menne a letöltés link sem (download), akkor a letöltési linken nyomj jobb egérgombot, és ott válaszd a "Hivatkozás (címének) másolása" pontot.

3. A kimásolt címet illeszd be egy új ablakba, és vedd ki belőle a CDN-hez tartozó részt (".http.l2.l1.l0.nyucd.net") a következő módon:

4. Az így megkapott címen már biztosan le tudod tölteni, illetve meg tudod hallgatni a hanganyagot.

Miért van mindez?

 

Nos, alapvetően a ti érdeketekben. De komolyan. :) A CDN annak a rövidítése, hogy Content Delivery Network. Ez ez olyan technológia, amivel a nálunk lévő fájlhoz (elvileg) gyorsabban és hamarabb hozzá tudtok jutni. A mi szerverünkön levő fájl egy olyan nagy, nemzetközi hálózatra kerül, így a file nem csak egy szerverről érhető el, hanem többről. Elosztódik és ezáltal csökken a terhelés egy szerveren, így növekszik az egy kliensre jutó sávszélesség. A szerverek elhelyezkedése miatt elvileg a legközelbbi szerverek szolgálják ki a kéréseket, bár ez tulajdonság kis hazánkban nem érezhető. De ha például New York-ban vagy Hong Kong-ban vagy, nem kell a fél világon át hozni az adatot. Akinél (valamiért) nem megy a CDN, az kapja a not found üzenetet.

Bővebb információk (angol): CDN wikipedia oldal, CoralCDN